Opa Kierewiet is zo gek nog niet! (1992)

5 dames, 3 heren (40 - 50 min.)

Opa Kierewiet heeft een wondermachine gebouwd, waarmee hij mensen jonger of ouder kan maken. De hebberige koningin Arabella denkt echter, dat het een juwelenmachine is en die wil ze natuurlijk meteen hebben. Want ze geeft in haar paleis het ene dure feestje na het andere en dus heeft ze altijd geld nodig voor mooie kleren en kostbare juwelen. Dus stuurt ze de wrede generaal Judocus IJzerdraad erop uit, om opa's machine op te gaan halen.

Maar: opa's wondermachine werkt toch wel een beetje anders, dan de koningin gedacht had. Voor ze het weet is de koningin omgetoverd in een oude bedelares, die bij de mensen moet gaan bedelen om een stukje brood. 't Is dan intussen wel duidelijk, dat opa Kierewiet écht zo gek nog niet is!

Als ze echter eerlijk belooft haar leven te beteren, tovert opa Kierewiet haar weer terug tot koningin. Eind goed, al goed (zou je denken).

Van het toneelstuk "Opa Kierewiet is zo gek nog niet" bestaat ook een langere versie "Opa's wondermachine", eveneens verschenen bij Toneeluitgeverij Grosveld te Berlicum.