Afspraakjes rond de Kerstdagen (2011)

Senioren-Kersttoneel
voor 3 heren en 4 dames

“Ruzies hebben in huwelijken een reinigende werking. ’t Is net zoiets als het besproeien van een stadsplantsoen op een hete zomerdag: het frist ervan op!”
Simon Carmiggelt: “Je blijft lachen”.

Guus Meulendijks is al weer zo’n zes, zeven jaar weduwnaar. Sinds een paar weken is zijn zus Bets bij hem thuis ingetrokken om voor hem te zorgen, toen hij ziek was. Eerst vond hij dat wel makkelijk, maar Bets is een echt “kenallie” en ’t is niet voor niets, dat ze altijd ongetrouwd is gebleven. Ze bemoeit zich overal mee en staat in het dorp bekend als “Betje Klets”.

Hein Swinkels en Dora zijn binnenkort veertig jaar getrouwd. Dora wil graag naar de Kerstmarkt in Düsseldorf; maar Hein heeft daar helemaal geen zin in. Waarom eigenlijk niet? Hein krijgt de laatste tijd regelmatig vreemde telefoontjes van ene Carien... en die gooit de hoorn op de haak, als Dora soms de telefoon aanneemt. En dan komt er een heel aparte, lekker ruikende lichtblauwe envelop voor Hein, met als afzender C. Van der Zande...

Dora zit in zak en as.. Veertig jaar getrouwd binnenkort... en Hein heeft allerlei afspraakjes met ene Carien! Als dan meneer pastoor op bezoek komt, ingeseind door Betje Klets, zijn de rapen helemaal gaar!

Dat worden geen leuke Kerstdagen dit jaar...