Bellefleur en de Trollekol (2004)

Een musical, ook geschikt voor schoolverlaters
7 jongens, 7 meisjes en koor (50 - 60 min.)

Koning Bollebof en koningin Isabel zoeken een prinses voor hun zoon Reinier. Maar niet alleen de mooiste meisjes uit het land komen op het paleis hun opwachting maken, ook de gemene heks Trollekol uit het donke­re Trollenbos komt plotseling opdagen om met prins Reinier te trouwen. Hij wil na­tuurlijk niks met haar te maken hebben en de heks neemt op een ver­schrikkelijke manier wraak.

Ze verandert het land van koning Bollebof in het Land van Andersom, waar opeens alles verkeerd gaat. De paarden gaan miauwen, de goudvis in de vissenkom blaft opeens en aan de pruimenboom hangen voortaan paddestoelen. Aan de aardbeien­planten groeien pimpelpaarse appels, iedereen schrijft plotse­ling met zijn linkerbeen en de gebakjes van de kokkin op het paleis zijn opeens veranderd in zure augurken.

Maar gelukkig komt Bellefleur op het paleis. Ze is boos, omdat haar aardappels zijn veranderd in dennenappels. Ze is heel erg slim en weet het toverpoeder van de Trollekol af te pakken­. De Trollekol wordt veranderd in een kakelende kip en alles komt gelukkig weer op zijn pootjes terecht. En prins Reinier heeft intussen ook zijn prinses gevonden. Juist ja: Bellefleur!

De musical "Bellefleur en de Trollekol" bestaat ook als toneelstuk door volwassenen " Het land van Andersom" eveneens verschenen bij Toneeluitgeverij Grosveld te Berlicum.