Het Land van Andersom (1994)

4 dames, 3 heren (40 - 50 min.)

De heks Trollekol wil persť trouwen met de jonge prins Reinier. Maar die heeft daar helemaal geen zijn in en hij zegt, dat hij nog net zo lief uit het raam springt. Omdat ze dus haar zin niet krijgt tovert ze het mooie land Andalusia om tot het Land van Andersom. De paarden gaan miauwen, de goudvis blaft en aan de appelboom groeien winterpenen. Iedereen lacht, als er eigenlijk gehuild zou moeten worden en iedereen huilt bij het horen van een goede grap.

Heel het land is in rep en roer en de tovenaar Merlijn kan maar geen goede toverspreuk vinden, om er een eind aan te maken. Maar dan komt Bellefleur, het meisje uit het dorp dat iedere dag versgeplukte appeltjes naar het paleis brengt. Zij is de heks Trollekol te slim af en ternslotte komt alles op z'n pootjes terecht. Terwijl prins Reinier intussen ook zijn prinses gevonden heeft.

Het toneelstuk door volwassenen "Het land van Andersom" bestaat ook als een musical door kinderen "Bellefleur en de Trollekol", eveneens verschenen bij Toneeluitgeverij Grosveld te Berlicum.