MA WORDT OMA  (2002)

 6 dames (avondvullend)

Wie een wonder wil zien hoeft alleen maar naar een kind te kijken!" (Christina Guirlande, Vlaamse dichteres, 1918)

Ma is erg druk met het uitdenken van een reclamecampagne voor een nieuw type videocamera, als dochter Anja komt vertellen dat ze in verwachting is van haar vriend Marc. Ma reageert geschrokken. Hoe moet dat nou? Anja studeert nog en heeft een kamer in een studentenflat; haar vriend Marc is ook nog niet afgestudeerd.

Anja kondigt aan met Marc te willen gaan samenwonen en nee: aan trouwen denken zij en Marc niet. Ma's wereld lijkt in elkaar te storten: al haar vertrouwde waarden en normen uit vroegere jaren lijken tegenwoordig niet meer te gelden. Ze had haar dochter zo graag in een mooie trouwjurk gezien, als stralend middelpunt van een huwelijksfeest.

En daarna in  een keurige woning met een tuintje voor en achter, in een nette buurt. En o ja, afgestudeerd natuurlijk, met een leuke parttime-baan aan een of andere school in de buurt. En nu gaat Anja in een stacaravan wonen, met nog min­stens een jaar studie voor de boeg. En Marc, hoe wil die straks de kost verdienen?

Haar oudste dochter Hetty en Sjaan, al sinds jaar en dag de vertrouwde gedienstige in huis, proberen op Ma in te praten. Anja is huilend weggelopen na haar gesprek met Ma; ze had een heel andere reactie verwacht. Er ontstaat een gespannen situa­tie.

Maar om wiens geluk gaat het hier eigenlijk, Ma?