De miljoenen van tante Maggie (2005)

Avondvullend blijspel in 4 bedrijven
Geschikt voor Damestoneel,voor 8 dames
(eventueel 6 dames, 2 heren)

"Erfgenamen zijn niet geïnteresseerd in wat u doet, maar in wat u nálaat!" (Alexander Pola, in "FARCE MAJEURE")

Margriet Leemans is vijftig jaar geleden als jong meisje met een Amerikaanse piloot van vliegbasis Soesterberg naar Amerika getrokken. Ze kwam nog één keer naar Nederland terug, na een jaar al, voor de begrafenis van haar moeder. Toen haar vader heel snel daarna al weer hertrouwde kwam ze echter nooit meer in Nederland terug; haar drie jongere halfzussen uit het tweede huwelijk van haar vader kent ze dus niet.

Ze is in Amerika schatrijk geworden (ze staat 46e op de Forbes-lijst van de 100 rijkste Amerikanen). Haar enige zoon sneuvelde in Vietnam; haar man is nu ook overleden. Nu denkt ze erover om haar testament op te maken. Maar aan wie zal ze haar miljoenen nalaten?

Ze besluit naar Nederland terug te gaan, voor het eerst na vijftig jaar. Daar wil ze haar halfzussen opzoeken, met wie ze nooit contact heeft gehad. Ze gaat logeren in het familie­pension "Berkenrode" van haar oudste halfzus en maakt daar ook kennis met haar beide andere halfzussen.

Maar om vast te stellen of iedereen niet alleen maar op haar nalatenschap uit is, bouwt ze wél enkele zekerheden in. Zo brengt ze bijvoorbeeld haar beste vriendin uit Amerika mee, met wie ze iets afspreekt.

Dan kan de dans om de miljoenen beginnen!