Stampij op de kampeerboerderij (2003)

6 dames, 5 heren (avondvullend)
of: 7 dames, 4 heren

"We zouden eigenlijk altijd vakantie moeten hebben. We zijn er voor geschapen. Maar waar moet je dan nog naar verlangen?" (Simon Carmiggelt)

Twee jaar geleden hield Noud Bolder op met boeren op de eeu­wenoude "Roosdonckse Hoeve", na jaren van tegenslag: de gekke koeien-ziekte, de varkenspest en de MKZ-crisis. Hij maakte een nieuwe start met kampeerboerderij "De Roosdonck", compleet met zwembad en speeltuintje, met huurcaravans, ponyritjes en huifkartochten. De vroegere deel werd veranderd in een klein restaurant.

Alles gaat naar wens... tót er problemen komen. Het regent plotseling klachten bij B. en W. over geluidsoverlast en verkeershinder, over schade die toegebracht zou worden aan de wildstand in de omgeving... en over kraaienpoten op de toe­gangsweg naar de camping, die voor lekke banden zorgen aan auto's en caravans... En tot overmaat van ramp wordt gestolen antiek uit het nabijgelegen kasteel teruggevonden op het terrein van de kampeerboer­derij...

Gaat "De Roosdonck" aan al deze problemen ten onder, nadat "De Roosdonckse Hoeve" al eerder het veld moest ruimen?

En wie zorgt er eigenlijk voor al deze stampij op de kampeer­boerderij?

Het toneelstuk voor volwasssenen "Stampij op de kampeerboerderij" bestaat ook als toneelstuk met kinderen "Heisa op de Hertenkamp", eveneens verschenen bij Toneeluitgeverij Grosveld b.v. te Berlicum.