Heisa op de Hertenkamp (2003)

2 dames, 2 heren
4 meisjes, 4 jongens (60 - 70 min.)

Op kampeerboerderij "De Hertenkamp" logeren in de zomervakan­tie allerlei gasten, onder andere ook verschillende ouderparen met hun kinderen. De kinderen kunnen daar zwemmen in het nabijgelegen Witven of in het zwembad op de camping; en ook is er een jeugdhonk ingericht in de vroegere deel van de boerde­rij. Daar zijn de jongelui dagelijks te vinden, bezig met darten of biljarten, kletsen of tafelvoetbal spelen

Ellen, de aktiviteitenleidster, organiseert altijd van alles: zoals nu bijvoorbeeld een Playback-wedstrijd met leuke prijzen én een wedstrijd "Spreekwoorden uitbeelden". Allemaal heel leuk en aardig! Maar dan komen er klachten: er worden eieren gepikt uit het kippenhok en daarmee worden passerende auto's bekogeld. Ook liggen er soms "kraaienpoten" op de weg, waar­door bijna ongelukken gebeuren. Wie doet dat nou? En één van de Duitse gasten racet met zijn motorboot zó hard over het water van het Witven, een meertje vlak bij de camping, dat het zwemmen onmogelijk wordt gemaakt. Kortom: heel wat heisa op de Herten­kamp!

Het toneelstuk met kinderen "Heisa op de Hertenkamp" bestaat ook als een toneelstuk voor volwassenen "Stampij op de kampeerboerderij", eveneens verschenen bij Toneeluitgeverij Grosveld b.v. te Berlicum.