Moord in het theater (2004)

5 dames, 4 heren (avondvullend)

"Misdaad loont... gelukkig! (Agatha Christie, schrijfster van veel succesvolle misdaadromans)

Alex Damhuis, een succesvolle ondernemer, is in zijn vrije tijd een enthousiaste toneelspeler bij de vereniging "Thaleia". Ook schrijft hij zelf stukken, met wisselend succes. Hij is erg trots op zijn eigen website, met een compleet repertoire-overzicht en korte beschrijvingen van zijn verschillende stukken. Zijn vrouw Ine regisseert altijd bij "Thaleia"; ook deze keer dus

Erg geliefd is Alex niet bij iedereen: hij is nogal dominant en drijft graag zijn zin door. Bovendien kan hij soms erg bot en beledigend zijn tegenover zijn medespe­lers. Verder wil men wel eens wat anders spelen, als steeds de vrij traditioneel geschreven stukken van Alex.

De generale repetitie van "Een perfecte moord" verloopt dan ook in een korzelige, onvriendelijke sfeer. Tijdens de première wordt Alex volgens het script neergeschoten door een gemaskerde overvaller. Met een kreet zakt hij in elkaar en zijn tegenspeelster reageert zoals steeds geoefend. Maar dan gilt ze en kijkt met afgrijzen naar haar bebloede hand. Een in de zaal aanwezige arts komt op het podium en kan slechts constateren, dat Alex écht dood is! Rechercheur Hein Budde en zijn assistente onderzoeken de zaak. Tijdens hun naspeuringen komt er nogal wat aan het licht: boekhoudkundige malversaties, de buitenechtelijke relaties van het slachtoffer, het feit dat hij verschillende keren de ideeën voor zijn toneelstukken pikte van een van zijn medespelers! Inspecteur Budde en zijn assistente Vera staan voor heel wat raadsels. Is bij deze "Moord in het theater" inderdaad sprake van een perfecte moord?